miercuri, 18 decembrie 2013

Proiect de guvern: Faci autostopul și te ridica direct mașină de Poliție




  Dacă guvernul își va da acordul, autostopiștii se vor trezi că vor fi luați de marginea drumului direct cu mașină de poliție.



  Dacă guvernul își va da acordul, autostopiștii se vor trezi că vor fi luați de marginea drumului direct cu mașină de poliție.
 
 Guvernul plănuiește să interzică autostopul prin lege pentru că această practică ar avea un impact negativ major asupra firmelor de transport și asupra circulației rutiere.
 
 Potrivit Proiectului de Ordonanța de urgență aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerul Transportului, transportul rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor neautorizate "afectează profund activitatea întreprinderilor autorizate și mediul concurențial, având un impact negativ inclusiv asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor încasate că urmare a neplății taxelor și impozitelor aferente activităților de transport rutier de persoane neautorizate desfășurate de către persoane fizice și juridice".
 
 La această oră, legea din România, precum și cea din alte state europene, nu prevede sancționarea autostopului. Că să descurajeze aceste practici, guvernul a realizat și un plan de sancțiuni.
 
 Potrivit proiectului de OUG, constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei "efectuarea de transport public de persoane cu autoturism de către persoanele fizice sau juridice fără respectarea prevederilor art. 7 (din Legea 38/2013) ".
 
 
 

sursa : http://www.ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu